Skip to main content

In 2021 spraken wij elkaar over de immense maatschappelijke opgave genaamd duurzaamheid. Wij, Roel en Daan, werken allebei in de infrasector en zien veel verschillende initiatieven om projecten te verduurzamen. Waar de focus in het begin lag op het verminderen van CO2-uitstoot zien we nu meer aandacht voor circulariteit. We lopen allemaal tegen problemen aan bij het implementeren van de duurzaamheidsopgave in de projecten en we leren al heel veel van elkaar. Maar vrijwel altijd via een presentatie in een zaaltje en maar weinig op de projecten zelf.

Daarom hebben wij het initiatief genomen om kennis en ervaringen te delen op locatie, zodat we kunnen zien wat er gebeurd is. Wij geloven dat dit aanstekelijker werkt. Door op de fiets deze projecten te bezoeken hebben we de mogelijkheid om van meerdere projecten te leren én zorgen we ervoor dat we vitaal bezig zijn. Het fietsen zorgt daarbij ook nog eens voor een laagdrempelige manier van netwerken.

In april 2022 hebben wij Stichting Tour de duurzame infra opgericht om ons doel, het verbeteren van een duurzame leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties, voor elkaar te kunnen krijgen. Doe jij mee?