Skip to main content

De eerste etappe van 2023 is alweer geweest. Met 16 personen hebben we een mooie route van 40 km afgelegd. Netwerken en kennis delen staan hoog in het vaandel tijdens deze tochten en zoals ook voor het verduurzamen van Nederland geldt: je kan het niet alleen. Het fietsen deden we dan ook echt samen, het waaide flink dus de ervaren fietsers hebben de minder ervaren fietsers letterlijk uit de wind gehouden. Tour de duurzame infra geeft je een duwtje in je rug 😉

We waren te gast bij Flux Partners die ons van alles hebben verteld over het duurzame project “A9 Badhoevedorp – Holendrecht | Project VeenIX” waar we natuurlijk ook langs gefietst zijn. Een snelweg verbreding door een stedelijke omgeving met een groene inpassing, dat was de grootste uitdaging van het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht. Het project betreft verbreding van de snelweg en vernieuwen van de systemen zodat deze toekomstvast blijft, aanleggen overkappingen met groenvoorzieningen zodat inwoners van Amstelveen kunnen genieten van een park in plaats van een snelweg én het sluiten van het laatste deel van de wisselbaan-SAA aan op het wegennet.

We hebben gehoord over de Bruggenbank en het hergebruik van de balken van de A9, deze worden gerecycled door Provincie Noord-Holland. Aanvullende duurzaamheid toegepast binnen het project: Recyclen van freesasfalt, gebruik van WPA (duurder maar met een lagere MKI-waarde), samen met RWS de eisen voor tijdelijk asfalt (by-pass) optimaliseren, elektrificatie vrachtwagens voor aanvoer van beton, gebruik van circulaire tijdelijke bruggen.

Na de tocht hebben we bij Flux Partners nog genoten van een goed verzorgde borrel.
7 september is de volgende Tour de Duurzame infra. Doe je dan ook mee? Neem contact op Roel van der Weerd of Daan Noordanus.